„PANI ULA TO KULINARNA WENUS, WYCZAROWUJE SMAKI WPROST Z EDENU”
Piotr Łyczak 20.01.2013
Tak opisuje Szefa Kuchni nasz gość hotelowy, ona sama mówi o sobie skromnie, choć jej kulinarne osiągnięcia potwierdzają liczne nagrody i wyróżnienia w konkursach kulinarnych.
Urszula Krychniak, od 2012 roku Szef Kuchni Lawendowych Term, gdzie cieszy kubki smakowe kuchnią opartą na regionalnych produktach i sezonowości.
W 2016 została uhonorowana nagrodą
w kategorii Kobieta Szef Kuchni przez najbardziej prestiżowy przewodnik kulinarny na świecie Gault& Millau. Rok wcześniej Gault&Millau nadał restauracji Lawendowe Termy wyróżnienie 1 czapki w ramach systemu oceny. W pierwszej edycji przewodnika restauracja otrzymała wyróżnienie.
Poniedziałek - Piątek w godz. 14:00 - 22:00,
Sobota w godz. 13:00 - 22:00,
oraz w niedzielę w godz. 12:00 - 22:00.
Ostatnie zamówienie przyjmowane jest do godziny 21:30.
Urszula Krychniak to wielokrotna laureatka
m.in. „Festiwalu Dobrego Smaku”, zdobywczyni
I-go miejsca w konkursie „Smak Roku” za szynkę marynowaną w śliwowicy (2004 r.), I-go miejsca w konkursie „Smak Łodzi” za comber z zająca
z buraczkami (2005 r.) oraz rok później
za zdobycie I-go miejsca za policzki wołowe
w czerwonym winie.
Według listy opublikowanej w marcu 2010 r. przez magazyn „Food Service” Urszula Krychniak jest jedną ze stu najbardziej wpływowych postaci w polskiej gastronomi.
"Salone del Gusto"