Witajcie w naszej LaWiwendzie

Nowy brand Restauracji w Lawendowych Termach!

Od 01.08.2022 r. naszą restaurację Hotelową rozpoznacie pod nazwą LaWiwenda.

 

Dlaczego La Wiwenda? „Wiwneda” oznaczała niegdyś gromadzenie żywności, robienie zapasów. Słowem tym określano również przeżycie czy utrzymanie. Wszyscy, którzy odwiedzili nas przynajmniej jeden raz lub śledzą nasze social media wiedzą, że nasza kuchnia opiera się na konwencji Slow Food, wykorzystywaniu składników regionalnych a co najważniejsze, często wyprodukowanych samodzielnie produktów. Tworzymy własne konfitury, kiszonki i różnego rodzaju przetwory, które w wielu serwowanych przez nas daniach stanowią bazę lub idealnie skomponowany dodatek.

Oprócz tego znaczenia, w nazwie znajdziecie ukryte słowo „lawenda”, która stanowi nierozłączny składnik autorskich dań, Szefa Kuchni Urszuli Krychniak, dostępnych w restauracji. Sądzić by można, że lawenda w kuchni to odważny krok, jednak jeśli spróbujecie potrawy z dodatkiem lawendy przekonacie się, że stanowi ona idealny akompaniament dań wytrawnych i słodkich. Podkreśla wyrafinowany smak dań mięsnych lub łagodzi słodkość deserów wprowadzając do nich nutę lekkości.

Od wielu lat, staramy się by nasi Goście mieli okazję skosztować nietuzinkowych połączeń smakowych ale i dań pochodzących z tradycyjnej kuchni w nieco odświeżonej wersji. Dbamy o to by sezonowość dominowała wśród propozycji naszego menu, zapewniając najwyższą jakość produktów.

 

Taka też właśnie jest i będzie nasza La Wiwenda pod kierownictwem Urszuli Krychniak.