Tatar z łososia marynowanego z warzywami
Marinated salmon tartare with vegetables
Trio śledziowe
Herring trio
Sałatka z pieczoną papryką i serem Emilgrane
Salad with baked pepper and Emilgrane cheese
Pasztet z marchwi z konfiturą z czerwonej cebuli
Carrot pate with red onion jam
Jajko na grzance z awokado
Egg on toast with avocado
Chałka z kaczką, owocami i serem Mimolette
Challah with duck, fruits and Mimolette cheese
Pierogi
Dumplings
Rosół z makaronem lub pierożkami mięsnymi
Broth with noodles or meat dumplings
Zupa dyniowa z chrzanem
Pumpkin soup with horseradish
Zupa selerowa z kawiorową grzanką
Celery soup with caviar toast
Zupa dnia
Soup of the day
Łosoś na warzywach
Salmon on the vegetables in wine
Gicz jagnięca na duszonych ogórkach
Lamb shank on stewed cucumbers
Piersi kacze na marchewkowym puree z imbirem
Duck brest on carrot puree with ginger
Stek z karczku w sosie z szałwii na kiszonej kapuście
Pork neck steak in sage sauce on sauerkraut
Kopytka z fasolą, kurkami i serem
Boiled potato dumplings with beans, chanterelles and cheese
Tarta Szefa Kuchni
Ciasto dnia
Lody z owocami
Herbaty ziołowe:
Lipa z imbirem
Lime with ginger
Czystek
Purge
Mięta
Mint
Szałwia
Sage






Godziny otwarcia
Śniadania serwujemy codziennie w godzinach:
Poniedziałek – Piątek: 7:00 – 10:00,
Sobota – Niedziela 8:00- 11:00
Restauracja a’ la carte
czynna jest w godzinach 13.00 – 22.00.
Rezerwacje
Zapewniamy 24 godzinny room service.
Oferujemy kuchnię regionalną slow-food,
organizujemy turnusy z dietetykiem,
bankiety, imprezy rodzinne i okolicznościowe.
recepcja@lawendowetermy.pl
tel kom. +48 882 19 42 85
tel.: +48 42 233 47 00