DOMOWE PĄCZKI I FAWORKI NA TŁUSTY CZWARTEK

W tym roku przenosimy świętowanie Tłustego Czwartku z hotelowej Kawiarni do domów naszych Gości! Słodkości można bowiem zamówić na wynos! Nasze pączuszki są robione na zamówienie, ich specjalna receptura powoduje, że są pyszne i mięciutkie.

Dla prawdziwych łasuchów polecamy wariant czekoladowy, zaś dla tradycjonalistów te z nadzieniem różanym – jest obłędne w smaku.

Do 10 lutego do godz. 10:00 przyjmujemy zamówienia na pyszne domowej roboty pączki z lukrem i faworki. Można je składać mailowo (recepcja@lawendowetermy.pl) lub telefonicznie (tel. 882 194 285).

 

  • Faworki 35 PLN/ kg
  • Pączki z lukrem 3 PLN/szt. (Z różą lub z czekoladą)

Tematyczne Obiadokolacje Szefa Kuchni – sprawdź nasz terminarz.  

Październik – 31.10 Obiadokolacja w klimacie Halloween

Listopad –  LISTOPAD MIESIĄCEM GĘSINY – w dniach od 6 do 29 listopada Szef Kuchni Lawendowych Term Urszula Czyżak zaprasza do skosztowania autorskich potraw z wykorzystaniem gęsiny.

Restauracja Hotelu od wielu lat bierze czynny udział w akcji „Gęsina na św. Marcina” organizowanej przez Stowarzyszenie Slow Food Polska.
http://www.gesina.pl/restauracje.html

25 lipca 2020 – VII Festiwal Lawendy

Siódma edycja Festiwalu Lawendy, odbędzie się już 25 lipca 2020r. w Uniejowie. Tego dnia zapraszamy na plener przy Medical SPA Hotel**** Lawendowe Termy w godzinach 10:00 – 18:00.
Oprócz muzyki na żywo, otwartych warsztatów i kiermaszu lawendowego rękodzieła jak co roku odbędzie się także Live Cooking Szefa Kuchni Urszuli Czyżak oraz Lawendowa Kuchnia Plenerowa.

Live cooking Szefa Kuchni Urszuli Czyżak podczas VI Festiwalu Lawendy

Sobotnie obiadokolacje grillowe

Nic tak nie poprawia nastroju jak smaczny posiłek na łonie natury. Dlatego od czerwca do końca wakacji zapraszamy na sobotnie obiadokolacje w formie grilla. Nastrojowa muzyka, zieleń, woń lawendy i pachnące dania z grilla zagwarantują udany wieczór.

Na obiadokolację należy zapisać się najpóźniej dzień wcześniej (w piątek) w Recepcji Hotelu.  Grillowanie uzależnione jest od warunków pogodowych oraz zgłoszenia się wymaganej minimalnej ilości osób.