SAŁATKI
- Sałatka z krewetkami
- Sałatka z serem lazur i malinowym winegret
- Sałatka z wołowiny pieczonej z suszonymi pomidorami i bazyliowym winegret
- Sałatka z grillowanym kurczakiem i wątróbką
PRZYSTAWKI CIEPŁE
- Owoce morza na grillowanych zielonych szparagach
- Bruschetta z kozim serem i pieczarkami
- Krewetki w oliwie czosnkowej na pomidorach
- Pasztet z dzika z musem gruszkowym
- Pieczona kaszanka z konfiturą z czerwonej cebuli
- Pierogi z wołowiną w rosole
PRZYSTAWKI ZIMNE
- Carpaccio z ośmiornicy podane na rukoli
- Łosoś marynowany z lodami z sera koziego i figami
- Śledź w miodzie lawendowym z podgrzybkami
- Szynka dojrzewająca z melonem i lawendowym winegret
- Szynka pieczona z dzika z chrzanem i grzybkami marynowanymi
- Tatar wołowy z cebulą, korniszonem i kaparami
DANIA JARSKIE
- Risotto z borowikami i parmezanem
- Kasza jaglana z grzybkami i warzywami
- Pierogi z serem kozim i makiem
- Naleśniki ze szpinakiem i żółtkiem
ZUPY
- Rosół z karpia i chilli
- Żurek w chlebie z jakiem i kiełbasą
- Krem pomidorowy
- Soczewica z bekonową grzanką
- Zupa Szefa Kuchni
DANIA GŁÓWNE
- Łosoś na zielonych szparagach z brązowym ryżem
- Sandacz smażony na duszonych kurkach
- Stek z polędwicy wołowej na podgrzybkach z ziemniakami
- Udziec z dzika pieczony w sosie własnym z plackami ziemniaczanymi
- Wołowina duszona w sosie własnym na puree ziemniaczanym ze szpinakiem
- Kaczka pieczona na modrej kapuście
- Pierś z kurczaka otulona kozim serem na duszonych pomidorach
- Kotlety jagnięce w sosie tymiankowym na kaszy jaglanej z warzywami
- Polędwiczki wieprzowe z duszonymi szalotkami w sosie śmietanowo-winnym
DESERY
- Tort czekoladowo-bakaliowy
- Mus truskawkowy z lodami
- Lody lawendowe z owocami
- Tarta dnia z gałką lodów






Mrs. Ula is a culinary Venus, conjures up flavours straight from EdenPiotr Łyczak 20.01.2013
Opening hours
Breakfast is served everyday between:
Monday – Friday: 7:00 – 10:00,
Saturday – Sunday: 8:00- 11:00
Restaurant a’ la carte is opened between 13.00 – 22.00.
Bookings
We offer 24 hour room service
We offer slow-food from the region,
We organize stays with a nutritionist,
banquets, family events and special events.
recepcja@lawendowetermy.pl
mob. +48 882 19 42 85
tel.: +48 42 233 47 00